- Регистрация
- 16 Сен 2024
- Сообщения
- 2.677
- Репутация
- 142
- Реакции
- 1.110
Шен Пуер
Зелений пуер (Шен пуер) – постферментований чай. Процес окислення листя і бруньок триває навіть у спресованому купажі, тож змінюється його хімічна структура. У молодому Шені яскравіші «зеленушні» ноти свіжості. По мірі старіння чай темніє, набуває зрілого збалансованого смаку.Напій освіжає у спеку та зігріває зсередини у прохолодну, сиру погоду. Помилково думати, що для чайного стану потрібний дорогий зелений пуер. Ефект залежить не від ексклюзивності купажу. Важливо підійти до чаювання у відповідному настрої, вдумливо та уважно. Тоді навіть піала бюджетного Шена дозволить відчути Ча Ци, натхнення та умиротворення.Антиоксидантний ефект Шен пуера вище, ніж у Шу. Також у ньому більше флавоноїдів та поліфенолів, які захищають клітини від вільних радикалів, перешкоджаючи ранньому старінню.
Як заварювати пуер, щоб отримати максимум ефекту
Пуер можна заварювати у чайнику, гайвані чи типоді, витримувати у термосі і навіть варити на вогні. Щоб ефект Шен або Шу пуеру був максимальним, рекомендуємо використовувати китайський метод проток.Покрокова інструкція:
- Обдайте посуд окропом, щоб прогріти його.
- Додайте чайний лист, на 150-200 мл 3-7 г залежно від потрібної міцності.
- Долийте гарячу воду, зачекайте кілька секунд і злийте настій. Його використовують для промивання чаїнок та не п'ють.
- Залийте воду ще раз, дайте настоятися 10-20 секунд (зручно вимірювати час входами-видихами). Розлийте по піалах.
- Повторюйте протоки, збільшуючи час витримки. Однієї порції вистачає на 6-10 проток.