Интересно Китайський чай:Зелений пуер (Шен пуер)

Регистрация
16 Сен 2024
Сообщения
2.677
Репутация
142
Реакции
1.110


Шен Пуер​

Зелений пуер (Шен пуер) – постферментований чай. Процес окислення листя і бруньок триває навіть у спресованому купажі, тож змінюється його хімічна структура. У молодому Шені яскравіші «зеленушні» ноти свіжості. По мірі старіння чай темніє, набуває зрілого збалансованого смаку.

Антиоксидантний ефект Шен пуера вище, ніж у Шу. Також у ньому більше флавоноїдів та поліфенолів, які захищають клітини від вільних радикалів, перешкоджаючи ранньому старінню.
Напій освіжає у спеку та зігріває зсередини у прохолодну, сиру погоду. Помилково думати, що для чайного стану потрібний дорогий зелений пуер. Ефект залежить не від ексклюзивності купажу. Важливо підійти до чаювання у відповідному настрої, вдумливо та уважно. Тоді навіть піала бюджетного Шена дозволить відчути Ча Ци, натхнення та умиротворення.

Як заварювати пуер, щоб отримати максимум ефекту​

Пуер можна заварювати у чайнику, гайвані чи типоді, витримувати у термосі і навіть варити на вогні. Щоб ефект Шен або Шу пуеру був максимальним, рекомендуємо використовувати китайський метод проток.

Покрокова інструкція:

  1. Обдайте посуд окропом, щоб прогріти його.
  2. Додайте чайний лист, на 150-200 мл 3-7 г залежно від потрібної міцності.
  3. Долийте гарячу воду, зачекайте кілька секунд і злийте настій. Його використовують для промивання чаїнок та не п'ють.
  4. Залийте воду ще раз, дайте настоятися 10-20 секунд (зручно вимірювати час входами-видихами). Розлийте по піалах.
  5. Повторюйте протоки, збільшуючи час витримки. Однієї порції вистачає на 6-10 проток.
Корисний тільки свіжозаварений пуер, не залишайте вологий чайний лист для наступного разу. Після кількох дегустацій зрозумієте, як довго витримувати Шу чи Шен, щоб отримати оптимальну концентрацію смаку, і скільки піал випити, щоб відчути чайний стан.
 
Всім доброго ранку і приємного чаєпития!!!
 
Назад
Сверху Снизу